Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1201 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. január 16.

Megosztás

Címkék

Zajzoni Rab István

Elsö piros pünkösd napján

Elsö piros pünkösd napján
Sok tarka nép jár az utcán,
Annyi lány sétál alá s fel,
Nem is győzöm a szememmel.

Isten nekik, nem is nézem,
Hadd járjanak lábon, kézen;
Egy sem magyar lány közűlök,
Én csak ilyennek örűlök.

Nem is leány, ha nem magyar,
Nem is nézem, ha nem magyar;
Magyarország minden lánya
Istennek remek munkája.

Csak a magyar lány szemében
Tündöklik a lélek szépen;
Minden magyar leány lelke
Bús hazája szövétneke.

A magyar lányt becsüljétek,
Őt sérteni szörnyü vétek.
Mi lesz nemzetünk jövője?
Ő ennek a megszülője.

Sétáljatok, sétáljatok,
Ti idegen kéjmagzatok,
Szemeimmel nem kisérlek,
Csekély bennetek a lélek.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!