Szerző

Peterdi István

nyugatos költő, műfordító

1888. — 1944. december

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 606 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. január 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Peterdi István

Mégis

Te is olyan vagy mint a nők,
Kik életemhez közel állnak,
Esznek-isznak és csevegnek és járnak;
Ha nem is álmodom a te finom lelkeddel csillogó jövőt,
- Veled is hajlik rossz alakom az utcán
A kávéházban gond gyötör és kényelmetlen szobám és le-legyőznek mások:
Hadd nézegessem, bolond, - arcodon a finom faragások
Játszó árnyékát s ruháid könnyű hajlásain úszván
Hadd gyötrődjem és szinesedjék torlódó gondom s emésszen édes nyugtalanság.

Nyugat, 1911/5. szám

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!