Szerző
Bárd Miklós

Bárd Miklós

születési nevén Kozma Ferenc, költő

1857. február 26. — 1937. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1031 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. január 2.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Bárd Miklós

Patrónák

Kilobbantak... A siket éjbe nézek,
Három sugaras fehér asszonylélek,
Szikrák, őszéji földi csillagok,
Anni, Irén, és Margit - három asszony
A borún át föl, ti siettek ott,
S én nehéz búmat felétek sóhajtom:
Ha van-e csillagtalan éjjel?
Ti lemosolygók immár égi fénnyel,
Van-é hatalma ott a szeretetnek,
Megnyilnak-é a túlvilági kertek
Egy szavatokra majdan énnekem?
Mosolyogva szembe jöttök-é velem?
Vagy rám nehezül majd a síri álom,
És nem lesz véletek találkozásom,
Hű asszonylelkek, földi csillagok?

1929.

Bárd Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!