Szerző

Samarjay Károly

jogász, ügyvéd, költő és királyi tanácsos

1821. április 6. — 1894. április 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 956 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. december 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Samarjay Károly

Az én Múzsám

Az én Múzsám nem berkeken lakik,
Hanem a Tiszánál, csalit között;
Majd úgy röpül, mint álmodó madár,
Suhogva, holdas éjjel, nád fölött.

Majd mint hű eb nyájak között virraszt,
És a juhásznak lábához lapul,
Majd villáin lesz... majd büszke paripa,
S villámos felhőket vesz szárnyakul.

És így röpül világok végeig,
Majd visszajő... s galambbá változik,
Leül a lányka gyönge keblire,
Szemébe néz, és csókról álmodik.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!