Szerző
Bárd Miklós

Bárd Miklós

születési nevén Kozma Ferenc, költő

1857. február 26. — 1937. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 957 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. szeptember 24.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Bárd Miklós

Koplalóban

Tanulj szenvedni, kedves honfitársam,
Tanítsd a lendéd hogy ne ríjon,
Nemes a gesztus, mely a koplalásban
Egy nagyot húz a nadrágszíjon.
Nem én, te, ő - egy világ koplal itt,
Hogy eljövendő nemzedéke éljen,
Ne jajgass - hej sokat koplaltak itt
S nagyobbat is az elmult ezer évben.
Ne lázongj! Aki itt ma lázadoz,
Nagy ehetnékjét szerte ordítozva,
Annak elméje hibbant, mája rossz,
És arra tör, hogy hited elorozza,
Hited a jóban, ami jönni fog
S mert jönnie kell, megjön idejébe',
Ha rosszát elszántan kikoplalod
És becsülettel megszenvedtél érte.

1933.

Bárd Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!