Szerző

Bányai Kornél

költő

1897. augusztus 26. — 1934. augusztus 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 689 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 30.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Bányai Kornél

Omszk

Rozzant fakunyhók szerteszét dobálva...
Nyugatnak fénye néhány ház falán.
Az ucca deszkáin drága prémbe járok.
Rám nevet egy-egy víg orosz leány.

Mellette az Irtis fenékig befagyva,
csikorgó hideg, s fénylő tiszta hó.
Itt-ott lengyelek szomorú félénk arca
s néhány nyomorgó, bús alattvaló.

Bányai Kornél aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!