Szerző

Sükei Károly

költő, újságíró, műfordító, a márciusi ifjak egyike

1823. szeptember 16. — 1854. január 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 976 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 26.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sükei Károly

Mi vagyunk...

Mi vagyunk az éj tündéri,
Lenge villi a' nevünk.
A' mi életünk az ábránd;
Légy királynönk, jer velünk.

Ingva, rengve, és kerengve
Mig körötted lebegünk:
Sirj, hogy szived megrepedjen;
Légy királynönk, jer velünk.

Kedvesedhez, a' ki megcsalt,
Mint a' lelkek elmegyünk:
Éje álmát elzavarjuk;
Légy királynönk, jer velünk.

'S megboszulni hitszegését
Őt gyötörni ott leszünk
A' mig meghal, vagy megőrül;
Légy királynönk, jer velünk.

Koronádra a' csalódás
Könnyiből gyöngyöt teszünk:
Sirj, mig lelkedet kisirod...
Légy királynönk, jer velünk.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!