Szerző
Sárosi Árpád

Sárosi Árpád

rend­őr­ka­pi­tá­ny, költő és színműíró

1864. június 16. — 1930. április 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2633 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 24.

Megosztás

Címkék

Sárosi Árpád

Hazug vagy nyár

Hazug vagy nyár.
Hazug a fényed, lombod, illatod.
Elnémitod a lázadó nyomort is.
És megcsalod.

Kéjed, bübájod szédit, részegit.
S kit tőrbe csaltál, mit hagysz őszre annak?
Csak könnyeit.
Hazug vagy nyár.

Hazug vagy nyár.
Virágos fáid: oltár mindegyik.
Felettünk dal és holdsugár, alattunk
Bün rejtezik.

A tél, a tél
Ő az igazság, ő a hű való.
Az élet tükrét tisztán mutogatja,
Tükre a hó.

A tél, a tél...
A nagy keritő: könnyen öl, rabol.
Szörnyü dala, a végső, rémes hörgés
A hó alól.

A tél, a tél
Ő az igaz, mint társa a halál.
Mégis utánad sóhajt a haldokló,
Te hazug nyár.

Sárosi Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!