Szerző

Zigány Árpád

költő, író, újságíró és műfordító

1865. október 27. — 1936. november 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1883 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 17.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Zigány Árpád

Esik a hó...

Esik a hó, gingalló:
Hóban járni, jaj de jó;
Fölmarkolom meggyúrom,
A Katiczát megdobom;
- Hopsza húgom, jól vigyázz,
Hogy a hóban meg ne fázz!
Rajta, rajta, most szaladj;
Megdoblak, hogy meg ne fagyj!

- Ejnye, bátyám, mit csináltál?
Hólabdával megdobáltál?...
Hagyj békémet, hogyha mondom,
Mert jó kedvedet elrontom:
Én is labdát csinálok,
S visszadoblak, meglátod!
Visszadoblak, vissza én,
Te gonosz, pajkos legény.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!