Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3501 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Benedek Elek

Itt a nyár!

Zöldbe borult az almafa,
Kis leányka ül alatta.

Kislány ruhája hófehér,
Szőke haja válláig ér.

Dalolva jön egy kis madár,
Kisleányka vállára száll.

Azt csicsergi a kis madár:
Megjött a nyár, megjött a nyár!

Vadvirágtól ékes határ,
Ezer vidám örömmel vár.

Kacagva hív a napsugár
A szabadba, itt a nyár!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!