Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2286 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Benedek Elek

Mackó koma

Búsul szegény mackó koma,
Nem sikerült a lakoma
Réges-régen.
Szeme zöldet, vereset lát,
Hogyha így tart még ez tovább,
Meghal éhen!

Gulyát, ménest kerülgeti,
De csak nem sikerül neki
Hozzá férni:
Vigyáznak ám a pásztorok,
Bizony-bizony, nehéz dolog
Így megélni!

Mackó koma, hallgass rám.
Nézd csak, mi van a cserfán:
Tele makkal!
Jó a makk is, ha hús nincsen,
Jobb ezt enni, mint semmit sem,
Érd be azzal!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!