Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2996 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Benedek Elek

Isten madárkája

Itt vagy, itt vagy, fecskemadár,
Szívünk olyan régóta vár,
Daltól zeng az eresz alja,
Felvidámul, aki hallja.

Fecskemadár, dalolj, dalolj,
Csicseregj az eresz alól!
Csicseregd el, mondd el szépen:
Hogyan éltél más vidéken.

Fecskemadár azt csicsergi:
Egyebütt is jó volt neki.
Jó volt ott is, de jobb itten,
Csicsi-riri, bizony Isten!

Ó, te Isten madárkája,
Szép tavasznak hű postája!
Bárcsak soha el ne mennél,
Mindig nekünk csicseregnél!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Balsamo

2015. április 5. 08:12

Mit az igazgyöngy olyan ez a vers!