Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2201 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 3.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Benedek Elek

A kakas koma és családja

Ica, rica, kukorica,
Hozzad gyorsan, kis Marica!
Hajnal óta kiabálok,
A lábamon alig állok.

Tessék, tessék, kakas koma,
Ihol a pompás lakoma:
Kukorica, búza, árpa,
Nem kukorékol hiába.

Kakas koma nagyot rikkant,
Jobbra pillant, balra pillant,
Szalad a sok tyúkanyóka,
Egy sem maradt ám az ólba.

Sose biztasd, kis Marica,
Nem maradt itt kukorica.
Kukorikú, kot, kot, kot, kot.
Egy árva szem sem maradott.

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!