Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2469 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. június 25.

Megosztás

Címkék

Benedek Elek

Szép jó reggelt, nyuszikám

Szép jó reggelt, nyuszikám!
Adjon Isten, Gyuszikám.
Mit álmodtál, nyuszikám?
Réten jártam, Gyuszikám.
Volt-e jó fű, nyuszikám?
Volt egy kevés, Gyuszikám.
Ki volt még ott, nyuszikám?
Juhászbojtár, Gyuszikám.
És mit csinált, nyuszikám?
Furulyázott, Gyuszikám.
Volt-e más is, nyuszikám?
Csákó tehén, Gyuszikám.
Ki őrizte, nyuszikám?
A gazdasszony, Gyuszikám.
Megfejte-e nyuszikám?
Hogyne, hogyne, Gyuszikám.
Kinek fejte, nyuszikám?
Neked, édes Gyuszikám.

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!