Szerző
Somlyó Zoltán

Somlyó Zoltán

születési nevén Schwartz Zoltán, költő, újságíró és műfordító

1882. június 22. — 1937. január 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1445 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. június 20.

Megosztás

Címkék

Somlyó Zoltán

Titok

Mindent, mindent tudhattok rólam!
Nagy bűneim ólmos sötétjét...
Átkos életem hogy hajol
a sors korbácsa alatt kétrét...

Botlásaim pojáca-táncát,
tévedt siklásait kezemnek...
A keserű falat izét,
mikor elrejtőzve eszem meg...

Hisz csontig meztelen vagyok,
akárki a szivemig láthat...
A szent ledérség árkain
hagytam el színes, rongy ruhámat...

Mindent, mindent tudhattok rólam!
Még azt is, hogyha jót cselekszem...
De ha én kérdem: ki vagyok?! -
nem felel rá, csak két meredt szem.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!