Szerző
Sárosi Árpád

Sárosi Árpád

rend­őr­ka­pi­tá­ny, költő és színműíró

1864. június 16. — 1930. április 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1336 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 29.

Megosztás

Címkék

Sárosi Árpád

Október...

Nincsen már semmitek: riaszt a hold.
Minden az árnyéké: a szél sikolt
Az éj, hazug mása a júliusnak,
Nincs láza, gyönyöre a vérnek, húsnak.
Suhan: a Volt.

Nem harmatoz mámort az égi bolt.
A szerelem bús, lomha szárnyat hord.
Erdők sötétjén, siratatlan bánat
És minden nyügös, minden holtra fáradt.
És úr: a Volt.

Sárosi Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!