Szerző
Sárosi Árpád

Sárosi Árpád

rend­őr­ka­pi­tá­ny, költő és színműíró

1864. június 16. — 1930. április 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1508 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 26.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Sárosi Árpád

Öreg estén szálló bánat

Ne integess, vén cimbalmos,
Te se bírod, vége.
Elfakult már mindkettőnknek
Régi legénysége.
Öreg este száll felettünk,
Álomtalan álom,
Azt a híres duhaj nótát
Sehogy se találom.

Szép tavaszi hajnal-időn
Akadtunk egymásra,
Nótát vert a cimbalmodon
Szivem dobbanása.
Fehér ágyon, piros rózsa...
Ne sírj, vén cigányom,
Semmi se tart mindörökké
Ezen a világon.

Te is, én is eljutottunk
A csöndes sarokba.
Hadd mulasson más legény is,
Ez az élet sorja.
Te egy húron, én egy húron,
Nem tehetünk róla:
Öreg estén szálló bánat,
Ócska, régi nóta...

Sárosi Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!