Szerző
Kölcsey Ferenc

Kölcsey Ferenc

magyar költő, politikus és nyelvújító, a Magyar Tudományos Akadémia tagja

1790. augusztus 8. — 1838. augusztus 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1773 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kölcsey Ferenc

Sorsán vidámabb...

Sorsán vidámabb fény vonúl,
Ki bátran mégyen a csatának,
S egykor felhőtlen angyalának
Karján olympi mellre hull.

Töredék, Álmosd, 1814. március 10.

Kölcsey Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!