Szerző
Ady Endre

Ady Endre

teljes nevén Ady András Endre, költő és újságíró

1877. november 22. — 1919. január 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1997 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Ady Endre

Fájlalom a fajtám

Öreg, talyigásom, Szent-Lélek,
Be félek, félek,
Be visszament megint az Élet,
Öreg talyigásom.

Be csődületes minden város,
Mérges és záros,
Milyen félős, milyen halálos,
Be csődületesen rossz.

Be jó vón, ha magunkat vernők,
Örök tekergők.
Nem látom a bujtató erdőt
S fájlalom a fajtám.

Ady Endre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!