Szerző
Bartók Lajos

Bartók Lajos

költő, drámaíró és szerkesztő

1851. május 24. — 1902. december 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1619 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 23.

Megosztás

Címkék

Bartók Lajos

Köd szürkül...

Köd szürkül a tegnapi rózsa helyén,
Eltünnek a fecskék az alkonyi égen.
Elhervad a szép nyár és meghalok én,
Még észre se véve, hogy éltem.

Felhő borul a te szemedre, leány,
Szived égő napjára hideg tél
S elszállsz a madárral, új hév nap után,
Nem is emlékezve: szerettél!

Bartók Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!