Szerző
Endrődi Sándor

Endrődi Sándor

költő és író

1850. január 16. — 1920. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1613 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 15.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Endrődi Sándor

Bujdosó kuruc éneke

Úgy bolyongok szép Magyarországon
Mintha járnék idegen világban,
Bánat kísér, öldököl a szégyen,
Sorvadozok kegyelem-kenyéren.

Édes hazám, megrontottak téged,
Letördelték minden dicsőséged.
Nagy voltál a magad erejéből,
Tengődöl most Isten kegyelméből.

Gazdag úrból koldussá vedlettél,
Ágról szakadt nyomorulttá lettél.
Könnyek égnek halavány orcádon,
Nincs is nálad árvább a világon!

Endrődi Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!