Szerző
Harsányi Kálmán

Harsányi Kálmán

születési nevén Hlavács Kálmán, költő, író és színikritikus

1876. december 11. — 1929. május 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3397 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 14.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Harsányi Kálmán

Béke

A mezőn,
A réten,
Csöndes nyári éjjel
Harmatos
Köntösét
Teregeti széjjel.

Lomb, virág,
Falevél,
Pehelypuha pázsit,
Halovány
Csillagok
Könyűitől ázik.

Lágy szellő
Sohajtva
Száll a rónán végig,
Susogva
Szeliden
Altató meséit.

Altató
Meséit
Embernek, virágnak,
Kilobbant
Hamvadó
Pásztortűz parázsnak.

Átsuhan
A falun
És bűbájos álom
Enyeleg
Hajnalig
A fáradt pillákon.

Átsuhan
A réten
S millió virága
Kis fejét
Lehajtja
Pázsit vánkosára.

Azután
Tovább száll
És röpte nyomába
Utolsót
Lobban egy
Pásztortűz parázsa...

A hold is
Alkonyul,
S haldokló sugára
Fölragyog
Még egyszer
A sötétlő tájra.

És a szent
Keresztnél
Ott a faluvégen -
Eloszlik
Szeliden
A megváltó-képen...

Harsányi Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!