Szerző
Tóth Lőrinc

Tóth Lőrinc

ügyvéd, kúriai elnök, dráma- és szakíró

1814. december 17. — 1903. március 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1562 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 12.

Megosztás

Címkék

Tóth Lőrinc

Ünnep után ünnep

Ünnep után ünnep, lakomák s zene nem szünetelnek;
S ott künn bősz inség s éhnyomor ördöge dúl.
A Kárpát rajokat küld elköltözni világgá,
És idegen földön küzdeni élelemért.
A külföldi utas józan szeme látja e képet,
Megcsóválja fejét, s jobb levegőre siet.
Hát kevesebb pezsgőt, nép atyjai! s a tömegeknek
Több kenyeret! mert így mostoha lesz nevetek.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!