Szerző
Reményik Sándor

Reményik Sándor

erdélyi származású költő, akinek verseit 1945 után politikai okokból évtizedekre száműzték a magyar irodalomból

1890. augusztus 30. — 1941. október 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2213 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 12.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Reményik Sándor

Emberentúli kék

Oly kurta volt az élet.
Oly csonka volt a szépség.
Oly ritka volt a béke -
S minden fél-boldog percbe
Annyi fájdalom s félelem vegyült:
E szín-skálának kellene legyen
Emberentúli kékje:
Valahol egy ősz, hosszú és derült.
Ahonnan vissza-látva
Szükségszerű minden gondunk-hibánk.
Fénylik felénk értelme-felfedetten -
De már többé nem tartozik reánk.

1936.

Reményik Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!