Szerző

Morócz Jenő

nyomdász, író és költő

1868. augusztus 24. — 1919. március

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2526 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 11.

Megosztás

Címkék

Morócz Jenő

Közelg a hajnal

Közéig a hajnal, itt a gyógyulás,
Oh újra látom hát a kék eget!
Engesztelőn köszönt a napsugár,
Jöttömre még a lomb is integet.
Mohón szívom az édes illatot,
Mit enyhe szellő szárnya hoz felém,
Előttem minden olyan szép, derűlt -
Az életet ilyennek képzelém.

Új tetterő dagasztja keblemet,
Csapongó lelkem mindent átölel;
Oh mégis mily szép élni, küzdeni,
A viharokban nem lankadva el.
Termelni eszmét, szépet, nemeset,
Mit meg nem ért a nagy világ zaja,
S bár harczaim közt megszúr száz tövis:
Kiengesztel egy rózsa illata.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!