Szerző
Reményik Sándor

Reményik Sándor

erdélyi származású költő, akinek verseit 1945 után politikai okokból évtizedekre száműzték a magyar irodalomból

1890. augusztus 30. — 1941. október 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2444 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 10.

Megosztás

Címkék

Reményik Sándor

Katona-dal

Ha vinni súlyos batyunkban a bút:
Gyerünk!
A célhoz vezet minden földi út.

Ha lelkünk dűlni, lepihenni vágyik:
Gyerünk!
Hisz úgyse tarthat már sokáig.

A fény ha fogy, az árnyék hogyha nő:
Gyerünk!
Nem nagyon messze már a hegytető.

A vihar zeng, a szél zúgása altat,
Gyerünk!
Hisz egyszer úgyis vége lesz a marsnak.

Reményik Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!