Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1532 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Zajzoni Rab István

Örvendjetek, a réz angyalát!

Örvendjetek, a réz angyalát!
Verjétek föl ezt a bus hazát,
Busult szegény, busult eleget,
Alig ösmeri az örömet.

Világosnál zöldellik a tér,
Szép reménnyé változott a vér.
A halálból uj élet fakadt,
Ésszel párosult az akarat.

Sötét, rémes álom volt a mult,
Isten vele, jó hogy elvonult,
Ébren állunk már és őrködünk,
A valóért lángol csak hitünk.

Bus fiak, tehát örvendjetek,
Dicső jövőnk oly közel lebeg!
Örvendjetek, a réz angyalát;
Ösmeri már a magyar magát.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!