Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1506 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 28.

Megosztás

Címkék

Benedek Elek

A baba és a cica

Szereti a baba
Tarka kis cicáját,
Simogatja szépen,
Fülét, farkincáját.
Versenyt szalad vele
Az udvaron végig,
Meg is meg nem unná
Reggeltől estéig.

Kétszer-háromszor kell
Híni az ebédre,
A kergetőzésnek
Nem szakadhat vége.
De az ebédnél is
Cicát nem feledi,
Levesből, kalácsból
Bőven juttat neki.

Ebéd után ismét
Gyorsan talpra állnak,
Feléje sem néznek
A pecsenyés tálnak.
Cica nagyot ugrik,
A baba utána,
Ennek a jó kedvnek
Nem lesz vége már ma!

Dehogynem, dehogynem!
A jó kedvnek vége:
Baba a cicának
A farkára lépe!
Nyáú, nyáú, nyáú!
Cica visszafordul,
S baba ujjából a
Piros vér kicsordul.

Nyávog szegény cica,
Baba meg sír szörnyen,
Vére csordulását
Nem feledi könnyen.
Csúnya cica, csúnya!
Fuss a szemem elől!
S másnap a játékot
Ismét kezdik elől.

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!