Szerző
Bezerédj Amália

Bezerédj Amália

a gyermekvédelem népszerűsítője

1804. április 15. — 1837. szeptember 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1441 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 27.

Megosztás

Címkék

Bezerédj Amália

Koszorus-játék

Hej koszorú, koszorú,
Szép színű és jó szagú!
Vannak virágok
Benne s zöld ágok,
Czifra levelek, -
Itt üres helyek.

Uj virágot kössünk be,
Üres helyet töltsünk be,
Kert és rét tele,
Füzzünk csak bele.

Liliom a tisztaság,
Szelidség a gyöngyvirág,
Rózsa szeretet jele,
Reménység zöld levele.

Kis ibolya rejtezik,
Szerény és nem kérkedik,
Szegfű szépen szót fogad,
A kis pálczán megmarad.

Vidámság a tulipán,
Állhatatos a puszpán,
Nebántsvirág tanitja,
Hogy rosz a ki mást bántja.

Zsálya virág jótevő,
A rozmaring részvevő.
Veled busul vagy örül
Menyegző és holt körül.

Napraforgó igy tanit:
Keresd a mi világit,
Mint az, nap után fordulj:
A hol lehet jót tanulj.

Igy szerezzünk virágot
És lelkünkbe jóságot:
Üres helyet töltsünk be,
Uj virágot kössünk be.

Egész legyen koszorunk,
És jól beteljék sorunk;
Lelkűnknek is üres helye
Jó erkölcscsel legyen tele.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!