Szerző

Kováts József

református lelkész és költő

1780. április 1. — 1809. február

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 953 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 24.

Megosztás

Címkék

Kováts József

Divat ruházatoni fohászkodás

Oh egek mit érünk! mikor Bécs' és London'
Elhullatott tolla van ma minden bolondon.

Ti vagytok ezek, a' mai világban, ti! -
Magyar Amazonok' korcsosúlt fajzati. -

Vigyázzatok, mert a' Phaedrus' szajkójárúl
Írott csúf mese nem soká rátok hárúl.

1801. november 7.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!