Szerző
Bárd Miklós

Bárd Miklós

születési nevén Kozma Ferenc, költő

1857. február 26. — 1937. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1866 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 23.

Megosztás

Címkék

Bárd Miklós

Cigánybúcsú

Volt hallgatóm, egy híres vén cigány,
Ennek tetszett a muzsikám.
Cigánykirály volt - napfényes orom,
És halhatatlan a cigánysoron.
Muzsikáló buzgalomban
Ő hallgatta, én meg húztam,
A nótakedv ha megvillant szemében,
A vendégnépet én nem sokba néztem.

Most vége... Elment, nem ül már helyén,
Hű félszemével nem villant felém.
Köröttem nyüzsg a vendég - százan vannak
S én nem húzom már, csak magamnak.
És holnap itt hagyom a szálát,
A cigányok hol egymást váltják,
Prímása voltam a cigánykirálynak -
Nem húzom másnak.

1929.

Bárd Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!