Szerző
Ölvedi László

Ölvedi László

költő

1903. május 22. — 1931. június 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1795 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 23.

Megosztás

Címkék

Ölvedi László

Repülj hajó

Fehér papírból készitek hajót,
Gondos kézzel vízre bocsátom.
Benne küldöm féltett virágom
Idegen tájra.
Repülj hajó, kicsiny hajó.

A másik parton nincs, aki várja;
Egy végtelen tükör a folyó,
Féltett titkot súgva jósoló.
...tán te megérted.
Repülj hajó, kicsiny hajó.

Oly messze vagy ma, dalom megy érted,
A súgó szél fürge hírnököm.
Esti pírnál utánad szököm -
És utolérlek...
Repülj hajó, kicsiny hajó.

S fekete vizen majd ott fehérlek,
Hideg és büszke selyem habruhám.
Elindultam álmaim után
És megtaláltam.
Pihenj hajó, kicsiny hajó.

Ölvedi László aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!