Szerző
Farkas Antal

Farkas Antal

újságíró, író és költő

1875. szeptember 13. — 1940. szeptember 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1782 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 22.

Megosztás

Címkék

Farkas Antal

Aratás

Benépesült a délibáb hazája:
Pacsirtaszóra kelő szorgalom
Munkás csoportja izzad szakadásig
A forró fényben, híves hajnalon.

Még a fiastyúk is feljő, mikorra
Daluk elszunnyad öreg éjfelen.
Egy rövid álmot alszanak szegények
És táboruk megint talpon terem.

Ó, hány bukik fel, elejtvén kaszáját
A nap hevében, munka nehezén.
Hánynak vére festi meg a tarlót
S az új kenyérből nem harap szegény.

Ki verejtékkel öntözi a földet,
Annak fekete kenyér se marad...
Mért hazudjátok hát, hogy aki szánt, vet,
Aki dolgozik, izzad, az arat?

Hiszen a magnak más tartja a zsákot,
Lefoglalózza a jövő tavaszt,
S tarlók kopárán szomorún csatangol
Éhes gebéje mellett a paraszt...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!