Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3883 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 21.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Benedek Elek

Karácsonyi ének

Angyalok éneklik:
Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok,
Jámbor pásztoroknak utat mutassatok!
Ihol, Bethlehemben kinyílt egy szép virág,
Akinek nyílását várta egész világ,
Várta egész világ.

Márvány palotában őt ne keressétek,
Istennek szent fiát ottan nem lelnétek.
Jászol a bölcseje, rongy a takarója,
Barmok rálehelnek, hidegtől ez ójja,
Hidegtől ez ójja.

Pásztorok a jászol előtt:
Óh, szép rózsavirág, virágok virága,
Ki egész világért jöttél e világra!
Bölcsőd hogyha volna, anyád elringatna,
Párnád hogyha volna, szépen elaltatna,
Szépen elaltatna!

Angyalok éneklik:
Pásztorok, pásztorok, ne szomorkodjatok,
E nagy szegénységen inkább vigadjatok.
Akinek, akinek rongy a takarója,
Abból lesz, abból lesz világ megváltója,
Világ megváltója!

Jelenet egy Betlehemes játékból

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!