Szerző

Samarjay Károly

jogász, ügyvéd, költő és királyi tanácsos

1821. április 6. — 1894. április 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1503 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 21.

Megosztás

Címkék

Samarjay Károly

A méhe

"Mi ad, kis méhe, oly erőt,
Hogy küzdve társidért
Meghalsz kasodnak ajtaján,
Bár nem nyersz hírt, se bért?"

"Ha ellen jő, és népemen
Borongnak vésznapok,
Meghalnom oly édes nekem,
Mert népemért halok."

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!