Szerző

Samarjay Károly

jogász, ügyvéd, költő és királyi tanácsos

1821. április 6. — 1894. április 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1440 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Samarjay Károly

Szerelem nélkül

Szerelem nélkül, hogy lehetne szép
Az élet annyi sok bajaival?
A nap forró csókján él a virág,
Forró csókján el is szárad, kihal.

Vagy túl ha éli a forró nyarat,
S a nap iránta hűtlen lesz, hideg,
Lehajtja bús fejét a kis virág,
Gyepvánkosan halalat érzi meg.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!