Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1513 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 7.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Zajzoni Rab István

Mit bánt engem az irigység...

Mit bánt engem az irigység?
Lehet másnak szívét rágja,
De rajtam sarkantyu, a mely
Paripám oldalát vágja.

Szárnyas paripán ülök én,
Hasznos néki a sarkantyu,
Hogy haladjon mint suhanó
Sólyom, nem mint lassu hattyu.

S ha följutok csillagomig,
Paripámról ott leszállok,
S mig sarkantyum ezer felé
Törik, mindig táncot járok.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!