Szerző
Reviczky Gyula

Reviczky Gyula

magyar költő és író

1855. április 9. — 1889. július 11.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2232 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 5.

Megosztás

Címkék

Reviczky Gyula

Talizmán

Egy ajándékba kapott melltűre

E melltű gyöngye - régi képbeszéd -
Beteg kagylónak kincsét képezé.

Szivem a lázas, szenvedő, beteg.
Gyöngyhez hasonló kincset rejteget.

Ezzel viszonzom én ajándokod'.
Gyöngyös melltűért gyöngy kis dalt hozok.

A kis melltű talizmánom leszen:
Tudnillik, mig zálogba nem teszem.

Reviczky Gyula aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!