Szerző

Madách Aladár

költő, író, műkritikus, spiritiszta, Madách Imre fia

1848. január 1. — 1908. július 26.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1158 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 4.

Megosztás

Címkék

Madách Aladár

A lemondás sziklabarlangjában

A lemondás sziklabarlangjában
Mily szomorún folynak napjaim; -
Nézem, amint arany napsugárban
Ünnepel más, dús virányain.

Bár az ünnep hangja zsong körültem,
Szívem, mint e barlang, oly sötét;
Látom a víg képet, de nem értem, -
S át nem érzem itt zsongó neszét.

Óh, üres szív, óh, te néma barlang,
Nem vidulsz fel soha többé már?
"Majd ha nyugszik a nap", - suttog egy hang, -
"Megaranyoz a végső sugár!"

megjelent: 1887.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!