Szerző
Sárosi Gyula

Sárosi Gyula

teljes nevén Pókai Sárosi Gyula Lajos, költő

1816. február 12. — 1861. november 16.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1620 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 3.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sárosi Gyula

Márvány a homlokod...

Márvány a homlokod,
Szemed sötét zafirverem,
Ajkad rubínmeder,
Mely drága gyöngyöt is terem.

De ennyi kincsedet,
Hogy veszszen a ki rálele,
Habzó homály fedi:
Sötét hajadnak éjjele...

Mégis csudálkozol
Színetlen arcomon, leány? -
Mely kincs után eped -
A bánya népe... halovány!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!