Szerző
Móricz Zsigmond

Móricz Zsigmond

író, újságíró, szerkesztő, a 20. századi realista prózairodalom legismertebb alakja

1879. június 29. — 1942. szeptember 5.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3622 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 2.

Megosztás

Címkék

Móricz Zsigmond

A róka és a tyuk

Volt egyszer
Egy róka,
Bement a
Tyukólba,
Ott üle tyukanyó
Betegen,
Kérdezi a róka
Melegen:

- Hogy vagy, ó
Tyukanyó?
- Sokkal jobban volnék
Ugy látom,
Ha innet elmennél
Barátom.

A róka kacagott:
- Jó, én elkocogok,
Gyógyulj meg, de hamar,
Kivánom,
Majd akkor eszlek meg!
Nem bánom.

Móricz Zsigmond aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!