Szerző
Tóth Kálmán

Tóth Kálmán

költő, dráma- és újságíró és politikus

1831. március 30. — 1881. február 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1602 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 2.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Tóth Kálmán

Megálmodtam...

Megálmodtam egy álomban
Nagy hűtelenséged:
Rózsás, piros koporsóban
Láttalak volt téged.
Szép kis fejecskéden
Fehér koszorú volt,
Arczodon boldogság,
Az enyémen bú, gond.

Vagy tán nem is volt az álom,
Hisz mostan is ugy van:
Gyönyörü kis fejecskéden
Most is koszorú van. -
Menyasszony-koszorú
Fénylik, ragyog rajta...
...És számomra meg vagy
Mindörökre halva!

Tóth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!