Szerző

Zigány Árpád

költő, író, újságíró és műfordító

1865. október 27. — 1936. november 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1479 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 2.

Megosztás

Címkék

Zigány Árpád

Téli mulatság

Ni, hogy szalad ez a szánkó
a fagyos, fehér havon:
Ezt a drága mulatságot
bizony sokért nem adom!

Arra fordul a Jóska is,
aki hó-embert csinál;
Nézd csak, hogy irigyli őket
s milyen bámészkodva áll!

Bizony ő is jobb szeretne,
Szánkón járni, ha lehetne!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!