Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1816 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 31.

Megosztás

Címkék

Pósa Lajos

Pál gazda udvarán

Pál gazda udvarán
Felfordult világ van,
Sürögnek-forognak
Odaki mindnyájan.

Mosogat az asszony
Nyikorgó kút mellett,
Örzse vizet merit,
Gazd'uram meszelget.

Külseje, belseje
Tükör lesz a háznak:
Bucsura készülnek,
Vendégeket várnak.

Leveles sátorban
Majd szól a czimbalom,
Nevet a hegedü
Tart a lakodalom.

Hej de nagy örömük
Sokkal nagyobb lenne,
Ha katonafiok
Részt vehetne benne!

Idegen országban
Tartja ő a bucsut -
Meglehet, hogy épen
Kurta vason busul!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!