Szerző
Sárosi Gyula

Sárosi Gyula

teljes nevén Pókai Sárosi Gyula Lajos, költő

1816. február 12. — 1861. november 16.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1168 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 29.

Megosztás

Címkék

Sárosi Gyula

Küzdök, miként az áruló...

Küzdök, miként az áruló,
Kit a hon átka nyom;
Lelkem beteg, mint nyár hevén
Elégett liliom.

Miért van ez? Ha vétkezém,
Óh lány, kiáltsd ki rám;
Hisz' a hazát, vagy titkodat
Én el nem árulám!

Élet virágzik arcomon,
Hogy vólnék hát beteg?
Mi háborít, mi lel, mi bánt,
Ki tudja, mondja meg?

Vagy, hogyha elrabolhatád
Óh lányka, békemet: -
Szived fölött, két domb alá
Temess el engemet!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!