Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3562 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 29.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Pósa Lajos

Karácsony estéjén

Adj kenyeret, édes anyám,
Lányod éhen meghal!
- Várj egy kicsit, aranyosom,
Mingyárt hoz az angyal.

Gyujts tüzet is, mert megfagyok,
Nem sajnálsz-e engem?
- Meleg lesz itt nemsokára,
Várj egy kicsit, lelkem!

Kopogtatnak. "Ki az?" - "Angyal!
A kis Jézus küldött;
Hozok nektek tüzelő fát,
Diós, mákos kürtöt..."

S beeresztik szomszéd Gyurit
Tele tarisznyával -
Várhatnak rá odahaza
Szép karácsonyfával!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!