Szerző

Zigány Árpád

költő, író, újságíró és műfordító

1865. október 27. — 1936. november 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 964 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 26.

Megosztás

Címkék

Zigány Árpád

Tollbokréta a fejében

Tollbokréta a fejében,
Éles balta az övében,
jön a Gyurka szaporán;
Támadásra, harczra készen,
Tetőtől-talpig egészen
marczona, hős indián.
De a Bandi, meg az Anna,
Ahelyett hogy megriadna,
rá se hederit;
Egy kis mókus ott cziczézik,
Majmol, tánczol: - s ők elnézik,
hogy bukfenczezik.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!