Szerző
Kriza János

Kriza János

néprajzkutató, költő, műfordító, unitárius püspök

1811. június 28. — 1875. március 26.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1171 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kriza János

A villám

Dördül az ég, tisztítva röpül villáma körösleg:
Földünk' zsarnokit is mért nem emészti tüze?
Dördül a nép: büntetni boszús villáminak hagyta
Földünk zsarnokait célul a népek ura.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!