Szerző
Arany László

Arany László

költő és népmesegyűjtő, Arany János fia

1844. március 24. — 1898. augusztus 1.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1520 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Arany László

Lili... lili... liliom...

Lili... lili... liliom,
Zenebona, milliom,
Nyughatatlan kéneső,
Veszedelem-kereső,
Izeg-mozog teste-lelke
Kész ijedség járta-kelte.
Akit ölel, felborítja,
Akit becéz, szétszakítja,
Jötte-mente zivatar...
- Jaj, be jó, hogy fiatal!

Szalay Lilikének

Arany László aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!