Szerző

Sükei Károly

költő, újságíró, műfordító, a márciusi ifjak egyike

1823. szeptember 16. — 1854. január 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1559 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Sükei Károly

Ó! ha látom...

Ó! ha látom, mint elmulik
A' boldogságnak szép álma,
'S a' szép álom boldogsága,
Ifjú élet, ifju ábránd;
És a' vágynak, és reménynek
Hallom édes hivő hangját,
A' mint elhal, elenyészik,
Mint egy megtört hattyuének:
Ugy vagyok, mint a' számüzött
Idegen föld távulában;
Dalait az édes honnak,
Melyet elhagyott örökre,
A' mint érzi, a' mint hallja:
Meghal titkos bánatában.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!